30 Ağustos 2007 Perşembe

Stresin, sekse etkileri


Stres, seksi öldüren şeyler sıralamasında en başta geliyor. Kadınlar, erkeklerden daha çok stres yaşıyorlar. Özellikle bütün gün çalıştıktan sonra eve geldiğinde ev işleriyle ilgilenen, çocuklarla uğraşan kadınların yükleri ve dolayısıyla stresi daha da artıyor. Modern dünyada yaşamanın en olumsuz yönlerinden olan stres birçok hastalığa yol açtığı gibi cinsel isteğin de azalmasında büyük rol oynuyor. Kadınlar yoğun iş temposundan çıkıp evlerine geldiklerinde bir de evde çalışınca gece yapmak istedikleri tek şey uyumak oluyor. Kendilerini sürekli yorgun, bitkin hissediyor, içki ve sigarayı artırıyorlar. Kendilerine bir an olsun zaman ayırdıklarındaysa kendilerini suçlu hissediyorlar. Bu durum cinsel hayatlarında gerilemeye neden oluyor. Ve bu gerilemenin de neden olduğu sinir bozukluğu daha fazla stres yaşamalarına yol açıyor. Bu böyle döngüsel olarak sürüp gidiyor.

Peki stresin yarattığı bu isteksizlikten kurtulmanın yolu yok mu? Tabi ki var, aşağıdaki birkaç öneriyi hayata geçirirseniz cinsel hayatınızın iyiye gittiğini göreceksiniz.

• Öncelikle ilişkinizin her şeyden önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Ne de olsa günün yorgunluğunu birlikte atabileceğiniz kişilerin başında eşiniz ya da partneriniz geliyor. Onunla baş başa geçirebileceğiniz saatler yaratın ve bu konuyu onunla konuşarak ondan yardım isteyin.

• Hazırlanan her programa ya da davete katılmak zorunda değilsiniz. Hayır demeyi öğrenin ve gerçekten katılmak istediğiniz bir etkinlik değilse kesinlikle uzak durun.

• Kendinize zaman ayırın. Haftalık çalışma planlarınızdan bir iki saat çalarak bu zamanı kendinize ayırın. Yoga yapmayı deneyin. Uzun zamandır yapmayı isteyip de yapamadığınız aktivitelere katılın.

• Erkekler için özel bir uyarı: Eşinizin de sizin gibi bütün gün yoğun bir tempoyla çalıştığını ve onun da dinlenmeye ihtiyacı olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Kadınlar bütün gün çalıştıktan sonra bir de ev işlerini yaptıkları zaman seks için ne enerjileri ne de istekleri kalıyor. Bunu düşünerek işleri onunla birlikte yaptığınız taktirde cinsel hayatınızın yoluna girebileceğini unutmayın.

Endişe de seks hayatınızı olumsuz etkiler

Erkekler başarısız olduklarını düşündüklerinde çok tedirgin olurlar. Ama ne yazık ki performansla ilgili endişe ve korkular problemin çözümü değil, bir parçasıdır. Üstelik bir de öfke varsa bu sizi birbirinizden uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Bu durumda partnerinize yardım etmeye ve sizi ve partnerinizi bu durumdan kurtaracak çıkış yolu bulmaya çalmalısın. Ayrıca ona korkularının üstesinden gelmesinde yardımcı olun. Hiç kimseden yatakta bay ve bayan mükemmel olması beklenemez. Birbirinize yakınlaşmanızı sağlayacak ortamlar yaratın ve ten temasınızı artıracak platformlar sağlayın.

Partnerinizle konuşarak daha rahat, erotik ve tatmin edici vakit geçirmek için izlemeniz gereken yolu belirlemeye çalışın. Buzdolabınıza sizi olumlu etkileyecek mutlu çift resimleri yapıştırabilirsiniz. Birbirinize ilişkinizde hoşlanmadığınız ya da olmasını istediğiniz şeyleri yazarak diyaloğunuzu artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok: